Figyelmeztet a befektetési guru: jelentős részvényáresés jöhet, ha Amerika és Kína tovább csatáznak

2018. szeptember 14. 07:53    
nyomtatás
 
David Tepper milliárdos hedge fund menedzser szerint a részvényárfolyamok 5-20%-kal is lejjebb kerülhetnek, ha az amerikai-kínai kereskedelmi háború elmérgesedik - írja a CNBC.


Jelentős részvényáresés következhet be a piacokon, ha nem rendeződik érdemben az USA és Kína viszonya és elmérgesedik a kereskedelmi háború. David Tepper hedge fund menedzser szerint ez 5-20%-os árfolyamesést is jelenthet, és szerinte lehet, hogy hozzá kell szokniuk a piaci befektetőknek ahhoz, hogy ezek a vámok hosszabb ideig is megmaradnak.

Trump korábban 200 milliárd dollár értékű kínai termékre vetett ki vámot, múlt héten pedig újabb 267 milliárd dollár értékű kínai árura vonatkozóan lengetett be hasonló lehetőséget. Mindettől függetlenül az amerikai részvényekkel rekord magasan kereskednek, az S&P 500 idén eddig 8,5%-ot emelkedett, a Nasdaq pedig 16,3%-ot menetelt.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium