Előfizetői tartalom

Három ábra arról, hogy szedték meg magukat a részvényralin a magyar alapkezelők

Több szempontból is jól jött a tavalyi részvénypiaci rali a hazai alapkezelőknek: amellett, hogy a tíz legnagyobb szereplő tovább növelte a kezelt vagyonát, a többség a profitban és a vagyonarányos megtérülésben is látványos felfutást ért el. A legnagyobb szereplő a piacon továbbra is az OTP Alapkezelő, amely profitban is veri a teljes mezőnyt, de a vagyonarányos megtérülés alapján már az Aegon van az élen, míg a Hold Alapkezelő (korábban Concorde) kezelt vagyon és profit oldalon is kisebb csökkenést szenvedett el.

Nőtt a legnagyobb alapkezelők vagyona, és változott a sorrendTavaly év végén a BAMOSZ adatai szerint összesen 6135 milliárd forintnyi vagyon volt a hazai befektetési alapokban, ebből közel 5455 milliárd a tíz legnagyobb alapkezelőnél. Ezzel a legnagyobb szereplők piaci koncentrációja 89% közelébe ugrott, ami magasabb, mint a 2016-ban mért 87%. Míg a legfrissebb, 2016-ra vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés