Előfizetői tartalom

Infláció? Lárifiári!

Portfolio
Az infláció romboló hatása ellen védő kötvények egyáltalán nem számítanak újdonságnak a világ kötvénypiacain, hiszen a befektetők nemcsak a legnagyobb fejlett, hanem számos feltörekvő piacon is elérhetik ezeket az eszközöket. A State Street Advisor új terméke mégis újabb színt visz ebbe a világba, az ETF befektetői ugyanis nemzetközileg diverzifikált kötvényportfólió segítségével fogadhatnak arra, hogy a globális infláció - főként a leginkább érintett fejlődő országokban - magasabb lesz, mint ahogyan azt a piac szereplői jelenleg elképzelik.

Mit nekünk a pénzromlás! Az inflációkövető kötvény, nemzetközi nevén TIPS (treasury inflation protected security) célja, hogy a befektetők biztosak lehessenek benne, hogy tőkéjük vásárlóerejét nem erodálja a futamidő alatt az infláció. A TIPS más kötvényekhez hasonlóan rendszeresen, előre meghatározott mértékű kamatot fizet a befektetett tőkére vetítve, ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés