Kiszórja Warren Buffett cégét a világ legnagyobb állami alapja

2018. július 11. 10:25    
nyomtatás
 
A világ legnagyobb állami alapja kiszórta befektetései közül Warren Buffett egyik energiacégét, két másikat pedig megfigyelés alá vont szénipari tevékenységük miatt - írja a Financial Times.


Az ezermilliárd dolláros vagyont kezelő norvég állami alap eladta a PacifiCorpban lévő kötvényeit, az anyacégét, a Berkshire Hathaway Energyt és hasonló területen működő MidAmerican Energyt pedig megfigyelés alá vonta, tehát könnyen ezek is a PacifiCorp sorsára juthatnak.

Az olajalap meglehetősen komolyan veszi az etikai befektetési koncepcióját, ennek apropóján már több mint 100 céget kiszórtak a portfólióból, főként olyanokat, amelyeknek tevékenysége dohányiparhoz, nukleáris fegyverekhez, környezetszennyezéshez és kiskorúak foglalkoztatásához kötődik.

A szűrés kiterjed azokra a cégekre is, amelyeknek tevékenysége több mint 30%-ban kapcsolódik a széniparhoz. Az alap tavaly év végi állapotok szerint 164 millió dollárnyi kötvényt tartott a Berkshire Hathaway Energyben, a PacifiCorpban 129 milliót, a Tri-State-ben 43 milliót, míg a MidAmericanben 33 millió dollárnyit.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium