Előfizetői tartalom

Lassan elfogy a pénz a valaha legnépszerűbb befektetésben

Portfolio
Márciusban újabb 900 millió dollárral csökkent a valaha legnagyobb kötvényalap, a Pimco Total Return által kezelt vagyon mértéke, ezzel az alap vagyona 88 milliárd dollárnál áll - számol be a Reuters. Azért még tehát nem kell aggódni, hogy az alap eltűnne a süllyesztőben, de a befektetők hónapról hónapra történő pénzkivonásai és annak üteme mindenképpen olyan esemény, amire érdemes odafigyelni.

A Pimco közleménye szerint annak ellenére távozott a pénz az alapból, hogy nettó 1,45%-os hozamával verte a benchmark 0,92%-os hozamát, igaz márciusig bezárólag 1,79%-ot hozott, ami elmarad a benchmark 3,03%-os teljesítményétől. A Pimco kötvényalapjában kezelt vagyon 2013 áprilisában volt csúcson akkor 293 milliárd dollárnyi ügyfélpénzzel, ez 2015 augusztusára 98,5 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés