Előfizetői tartalom

Megúszta a börtönt a milliáros befektetési csaló

Portfolio
Egy volt hedge fund menedzser, aki beismerte, hogy nem nyilvános információt használt ahhoz, hogy nyereséget érjen el néhány technológiai cég részvényén együttműködő tanúnak bizonyult egy nagyszabású, bennfentes kereskedőket megcélzó felügyeleti hadjáratban az Egyesült Államokban, ezért megúszta a börtönt - írja a Reuters.

Samir Barait, a Barai Capital Management alapítóját két évre feltételesen szabadlábra helyezték, majd közel 217 000 dollár (közel 62 millió forint) pénzbírság megfizetésére ítélték, amely töredéke annak a 3,91 millió dolláros (közel 1,1 milliárd forint) nyereségnek, amelyet a bennfentes információknak köszönhetően megnyert a cégével. Barai elnézést kért a viselkedéséért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés