Előfizetői tartalom

Mesés vagyonokkal csábított, most falnak ütközött az iparág

Portfolio
Falnak ütközött tavaly az alapkezelői piac - írja a BCG legújabb, Global Asset Management tanulmányában. A nagy vagyonkezelői piacok tavaly többségükben negatív hozamokat tudtak csak felmutatni, a tőke elkezdett kiáramlani, ami sok esetben létszámcsökkentéshez vezetett. Mindezzel párhuzamosan a profitabilitás is csökkent, a bevételek pedig visszaestek, de a működési profit még így is elérte átlagban a 35%-ot, és sokat javít a képen az is, hogy az idei első félévben a piacok is magukhoz tértek. A technológiai újítások azonban elkerülhetetlenek, a BCG szerint öt olyan trend lesz, amely alaposan felforgatja majd az alapkezelői piac közeljövőjét.

Öngondoskodás 2019 Zsugorodó bevételek, csökkenő profit, szárnyaló költségek - de mi a helyzet a magyar alapkezelői piacon? Október 1-jén kiderül. Gyere el te is! Információ és jelentkezés Falnak ütközött az alapkezelői piacA tanulmány szerint a közeljövőben fel kell készülni arra, hogy a piacok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés