Előfizetői tartalom

Nagyot léphetnek a britek szerdán, a befektetők készülhetnek

Portfolio
Már előre retteg a hétezer milliárd fontnyi vagyont kezelő brit alapkezelői piac attól, hogy milyen szigorításokkal rukkol elő a pénzügyi felügyeleti jogköröket ellátó FCA. A felügyelet már régóta mondogatja, hogy az alapkezelők túl nagy profitot termelnek, miközben a díjak és költségek közlésében még van hova fejlődni, árverseny pedig gyakorlatilag nincs a szereplők között.

Most szerdán teszi közzé a brit felügyelet a hétezer milliárd fontnyi vagyont kezelő alapkezelői szektorra vonatkozó új szabályokat. A Financial Times cikke összeszedte, hogy melyek lehetnek a legfontosabb változások: A transzparencia érdekében minden felszámított díjat egy díjmutatóban kellene feltüntetni. Ebbe épülne be például az értékpapírok adásvétele miatt felmerülő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés