Piaci összeomlásra játszik a világ legnagyobb hedge fundja?

2018. február 14. 09:19    
nyomtatás
 
A Deutsche Bank, az Allianz és a BASF is a Bridgewater Associates célkeresztjében van, a világ legnagyobb hedge fundja ugyanis elkezdte shortolni a német óriáscégek papírjait. Miközben hétfőn az alapító, Ray Dalio arról beszélt, hogy nagy a valószínűsége egy recessziónak a következő 2 évben, kiderült, az alap már tavaly elkezdett egy jelentős pozíciót kiépíteni az arany árfolyamát lekövető ETF-ekben.

A részvény- és kötvénypiaci kilátások, a várható kockázatok és a jó befektetési lehetőségek is terítékre kerülnek a Portfolio Investment, Wealth and Savings (IWS) konferenciáján. Ne maradjon le róla!Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az adatok szerint a Bridgewater short pozícióinak értéke a Deutsche Bank részvényeinek 0,78%-át, az Allianz 0,84%-át, míg a BASF részvényeinek 0,84%-át teszi ki. A világ legnagyobb hedge fundjaként ismert Bridgewater mintegy 160 milliárd dollárnyi vagyont kezel, a német óriáscégekben lévő short pozícióit január végén kezdte el kiépíteni.

A hedge fund több német nagyvállalatban is az árfolyamok esésére játszik, a Munich Reben, a Siemensben, a Deutsche Telekomban, a Freseniusban, a Deutsche Postban, a Bayerben, az Adidasban és az E.ON-ban is vannak short pozíciói.

Az elérhető adatokból kiderül az is, hogy december végével bezárólag Ray Dalio alapja a két legnagyobb, arany árfolyamát lekövető ETF-ben (SPDR Gold Shares és az iShares Gold Trust) is növelte részesedését.

Dalio már tavaly augusztusban hangoztatta a befektetőknek, hogy eszközeik 5-10%-át érdemes lehet aranyba fektetni, mivel a politikai és gazdasági kockázatok nem elhanyagolhatóak. Az SPDR Gold Sharesben több mint 14 ezer részvénnyel, míg az iShares Goldban közel 35 ezer részvénnyel növelte kitettségét az alap.

Úgy tűnik, a világ legnagyobb hedge fundja elkezdett berendezkedni egy recessziós környezetre, hét elején Ray Dalio arról beszélt, hogy a következő 18-24 hónapban bekövetkező recesszió valószínűsége egyre nagyobb.

(Reuters, Bloomberg)

Címlapkép: MTI/AP/Richard Drew

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium