Előfizetői tartalom

Új szabályokkal rukkoltak elő a britek a vagyonkezelésben

Portfolio
A britek 7 ezer milliárd fontnyi vagyont kezelő alapkezelői iparágára kiadott 200 oldalas tanulmányban a felügyelet (FCA) is rávilágított arra, amire előtt már sokan: az aktívan kezelt alapok többsége nem tudja megverni a benchmarkját, sőt, a passzívan kezelt alapokkal sok esetben magasabb hozamokat lehetne elérni. A felügyelet el is állt a javaslataival, amelyeket februárban véglegesítenek majd - írja a tanulmányra hivatkozva a Financial Times.

Az FCA tanulmánya szerint egy 20 ezer fontos befektetéssel egy, a FTSE All-Share indexet követő passzív alapban 44%-kal magasabb hozamot tudnánk elérni 20 év alatt, mintha ugyanezt az összeget egy aktívan kezelt alapba fektettük volna. Ráadásul az aktív alapkezelésből az alapkezelők szép profitokat tehettek zsebre, miközben az alapok költségei már egy évtizede nem csökkennek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés