Előfizetői tartalom

Változásokra készülhetnek a nagy európai alapkezelő magyar ügyfelei

Üzleti modellt vált a magyar Aberdeen, a jövőben a magyar eszközökbe fektető alapjai helyett elsősorban a luxemburgi és írországi alapjaikat, valamint a nemzetközi útlevéllel rendelkező vagyonkezelési szolgáltatásait értékesítik itthon. Az alapkezelő a Portfolio-nak elmondta, hogy a passzív alapok térnyerése komoly kihívást jelent az aktív vagyonkezelők számára, mely a csökkenő aktív állományon és a mérséklődő vagyonkezelési díjakon keresztül kihívás elé állítja a szektort. Az Aberdeen a fenti folyamatra a passzív alapokhoz közelítő ún. továbbfejlesztett indexalapok indításával és költségcsökkentéssel válaszol.

Átalakul a magyar AberdeenÜzleti modellt vált a magyar Aberdeen, a legfontosabb változások: fokozatosan átalakítják és leépítik az önálló, magyar jog szerint létrehozott és kezelt termékeket és szolgáltatásokat, a jövőben a luxemburgi székhelyű alapcsaládját, valamint a nemzetközi vagyonkezelői szolgáltatásait értékesíti Magyarországon a társaság, végső szándéka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés