Veszélybe került a terv: mégsem jön létre Európa egyik legnagyobb alapkezelője?

2019. május 14. 08:45    
nyomtatás
 
Megakadtak a tárgyalások a Deutsche Bank és a UBS között az alapkezelői üzletágaik összevonásával kapcsolatban - írja a Bloomberg az ügyre rálátó forrásokra hivatkozva.

Kereskedés Deutsche Bank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az ügyhöz közel álló források szerint a tárgyalások megakadását az okozza, hogy a felek nem jutottak egyezségre abban, ki rendelkezzen többségi részesedéssel az egyesített vállalat felett. A források tudni vélik azt is, hogy a Deutsche Bank még nem döntött a DWS sorsáról, így nem bánja, ha a lehetőségeket hosszabb ideig mérlegelheti.

A UBS vagyonkezelője mintegy 722 milliárd eurót kezel, míg a DWS 704 milliárdot, így a két üzletág összeolvadásával egy olyan nagy szereplő jöhetne létre az alapkezelői piacon, amely utolérhetné az Amundit kezelt vagyonban és nagyobb versenyt jelentene az olyan nagy szereplők számára, mint a BlackRock.

2019.04.24 08:59 Születőben Európa egyik legnagyobb alapkezelője - Tárgyal a Deutsche Bank és a UBS

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium