Előfizetői tartalom

10 bank, amely a digitális forradalom élére állt

Miközben az innovatív techcégek hódítása azzal fenyeget, hogy elveszi azoknak a bankoknak a kenyerét, amelyek évtizedek, évszázadok óta uralják a piacot, a hagyományos pénzintézetek sem ülnek a babérjaikon. Egyre több bank dönt úgy, hogy milliárdokat öl bele a digitalizációba és alakítja át a teljes pénzintézetet digitálissá. Összeszedtünk tíz olyan hagyományos bankot (vagyis nem eleve digitális bankot), amelyek a legnagyobb sikereket érték el eddig a digitális átállásban. Az élen főleg a brit, skandináv, spanyol és lengyel bankok állnak. A listában magyar bankokat nem szerepeltettünk, a felállított sorrend pedig teljesen szubjektív.

10.-8.. 10. LloydsKép: ShutterstockA brit Lloyds Banking Group 2014-ben kezdte el a pénzintézet digitális átalakítását, a projektre mintegy 500 millió fontot szántak, végül eddig mintegy 1,75 milliárd fontot öltek a programba. A több mint 250 éves bankcsoport persze emellett 9000 hagyományos banki munkahely megszüntetését is bejelentette, viszont felvett 21 ezer olyan szakembert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés