20 milliárd fölötti nyereség a magyar Raiffeisennél

2019. március 13. 08:15  english version   
nyomtatás
 
Ahogy február 6-án már bejelentette, egy 1,27 milliárd eurós adózás utáni éves nyereséget tartalmazó jelentést tett ma közzé a Raiffeisen Bank International. A magyar leánybank 73 millió eurós, vagyis 20 milliárd forint feletti adózott profitot termelt.

Kereskedés Raiffeisen-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A jelentés fő számai tehát nem okozhatnak meglepetést a befektetők számára. Korábban már az is kiderült, hogy tavalyi 62 cent helyett 93 cent osztalékot tervez kifizetni idén, ami így sem túl magas, 24%-os osztalékkifizetési rátát jelent. A vártnál kisebb eredmény mögött egyszeri óvatossági elszámolások is álltak.

20 milliárd fölötti nyereség a magyar Raiffeisennél


Fontosabb számok:
  • az 1,270 miliárd eurós konszolidált adózás utáni eredmény 14%-kal magasabb az egy évvel korábbinál,
  • ez a szám tartalmaz egy 159 millió eurós negatív tételt az IFRS 9 számviteli szabvánnyal kapcsolatos finomhangolások és kockázati modell által le nem fedezett kockázatokra való felkészülés miatt, valamint egy 120 millió eurós negatív tételt a lengyel alapvető üzletágak eladása miatt,
  • a működési eredmény ugyanakkor 4%-kal növekedett, a nettó kamatbevételek és a nettó díj- és jutalékbevételek emelkedésének köszönhetően egyaránt,
  • a hitelállomány a lengyel alapvető tevékenység eladása ellenére éves alapon 4%-kal növekedett,
  • a bank CET1 tőkéje 13,4%-on állt 2018 végén, erre 85 bázispont erejéig pozitív hatást gyakorolt a lengyel értékesítés,
  • a nem teljesítő hitelek aránya békebeli szinten, 3,8%-on állt (186 bázispontos javulás), miközben a fedezettségi ráta 10,6 százalékponttal 77,7%-ra javult a társaságnál,
  • a kockázati költségek 146 millió euróval csökkentek az előző évhez képest, és 166 millió eurót tettek ki.

A magyar leánybank 73 millió eurónak megfelelő adózás utáni eredményt ért el a jelentés szerint, az orosz leánybank 455 millió eurót, a román 193-at, a cseh 161 -et, a szlovák pedig 127 millió eurót hozott. A magyar leánybank hitelállománya euróban számolva 13,2%-kal nőtt tavaly, nem teljesítő hiteleinek aránya (NPL-ráta) pedig immár csak 5,6% volt 2018 végén.

20 milliárd fölötti nyereség a magyar RaiffeisennélElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium