2,7 milliárd dollárt ér az N26

2019. január 10. 08:46    
nyomtatás
 
300 millió dollárnyi friss forrást vont be az N26, így a német pénzügyi startup már 2,7 milliárd dollárt ér. A D-sorozatú forrásbevonási körben többek közt az Insight Venture Partners és a szingapúri vagyonalap, a GIC is részt vett - számol be a TechCrunch.


Az N26 egy digitális lakossági bank, lényege, hogy gyorsan és online lehessen olcsó pénzügyi termékeket vásárolni egy applikáció segítségével. A startup alig 10 hónapja zárta az utolsó, 160 millió dolláros tőkebevonási körét.

Az N26 jelenleg 24 európai országban elérhető és 2,3 millió ügyfele van, a friss pénzből főleg amerikai expanziót terveznek. Összesen 1 milliárd eurónyi vagyont tartanak a pénzügyi intézménynél az ügyfelek - ennek kapcsán érdemes megjegyezni, hogy ez ügyfelenként alig 434 eurót, azaz 140 ezer forintot jelent átlagosan. Ez a szám többnyire igazolja azt a gyakran emlegetett tézist, mely szerint az ügyfelek nem mernek nagyobb összegeket rábízni az ilyen app-only pénzügyi startupokra.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium