30 ezer ember munkahelyébe kerülhet a legnagyobb német bankok összeolvadása

2019. március 14. 10:34    
nyomtatás
 
Akár 30 000 ember munkahelyét is veszélyeztetheti a Deutsche Bank és a Commerzbank összeolvadása, ezért ellenzi az ötletet több felső vezető is a Deutsche Bank köreiből. Közben egy szenior elemző szerint a legnagyobb német bank feltördelése sokkal kifizetődőbb lenne, mint a két pénzintézet fúziója.

Kereskedés Commerzbank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Charles Dupree, a MarketLine szenior befektetési bankára szerint a Deutsche Bankot darabjaira kellene törni - írja a Reuters.

A szakember szerint a lépésnek köszönhetően a legnagyobb német bank üzletágainak nyereséges részei hatékonyan tudnának működni, míg a befektetési banki ág - amely a bank tőkéjének felét felemésztette az elmúlt években - nem hátráltatná őket többé. A befektetési ág pedig saját forrásokat tudna szerezni.

Közben a Bloomberg arról ír, hogy több tízezren veszíthetik el a munkájukat, ha a Commerzbank és a Deutsche Bank összeolvad, ezért a vállalat felügyeleti bizottságának egyes tagjai ellenállnak.

Jan Duscheck és Stephan Szukalski úgy vélik, a megállapodás 30 000 munkahelyet veszélyeztetne, de nem erősítené meg a bank piaci pozícióját.

"Nem tudunk egy nemzeti bajnokot létrehozni, viszont a kombinált pénzintézetet jobban veszélyezteti egy külföldi agresszív felvásárlás" - fogalmaztak a testületi tagok emailben.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium