Előfizetői tartalom

32 milliárdért veszik meg a Takarék Kereskedelmi Bank több mint felét

Portfolio
Megjelent a Takarék Kereskedelmi Bank 51%-ának július végén bejelentett adásvételéről szóló közgyűlési előterjesztés a BÉT honlapján. Mint kiderült, 32 milliárd forintot ad a szintén a Takarék Csoporthoz tartozó Takarék Jelzálogbanknak az MTB a részvénycsomagért, az adásvételről a Takarék Jelzálogbank közgyűlése augusztus 27-én dönthet. Október végéig a kereskedelmi bankot beolvasztják az idén májusban elindult új Takarékbankba.

Ahogy július 25-én beszámoltunk róla, közgyűlést hívott össze 2019. augusztus 27-ére a Takarék Jelzálogbank Nyrt., amelyen döntenek a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. 51 százalékos tulajdonrészének értékesítéséről az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank (a "régi Takarékbank") számára. A tulajdonrészre vonatkozó vételi ajánlatról a MTB Magyar Takarékszövetkezeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés