A feje tetejére állítanák az olasz bankszektort a populisták

2018. május 17. 15:02    
nyomtatás
 
Komoly reformokkal állítanák a feje tetejére a bankszektort az olasz populista pártok, még az EU-s bankmentési és bankfelügyeleti szabályokba is belenyúlnának - számol be a Bloomberg.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az Öt Csillag Mozgalom és a Liga egy 39 oldalas reformprogramot publikált a Corriere della Serában. Ez olyan fontosabb elemeket tartalmaz, mint:
  • A tavaly megmentett és államosított Monte dei Paschi di Siena irányítási stratégiájának felülvizsgálata,
  • a megmentett bankok (így a Monte dei Paschi) lakossági részvényeseinek kártalanítása,
  • a bázeli bankszabályok felülvizsgálata,
  • az EU-s bankmentési szabályok felülvizsgálata, mellyel a lakossági betéteseket védenék,
  • illetve a felügyeleti szereplők felelősségre vonhatóságának erősítése.

A reformokkal a jobboldali populista pártok többek közt az olasz gazdaságra nehezedő 360 milliárd eurós nem teljesítő hitelállománnyal akarnak megküzdeni, illetve a 2008-as válsághoz hasonló kataklizma elkerülését szeretnék előidézni. A szakértők többsége szerint a reformok jelentős része kivitelezhetetlen lenne az EU-s bankfelügyeleti szabályok megváltoztatása nélkül, erre reális esély viszont nincs.

A hírekre a Monte dei Paschi részvényeinek árfolyama 9,45%-ot esett, míg az Unicredit 1,88%-ot, az Intesa pedig 1,37%-ot esett.

A feje tetejére állítanák az olasz bankszektort a populisták


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium