A vártnál kisebb bevétellel rukkolt elő a Citigroup, de a befektetők örülnek

2018. október 12. 14:07    
nyomtatás
 
Az elemzői konszenzus szerinti 18,5 milliárd dolláros bevétel helyett 18,4 milliárdról adott számot a Citigroup a harmadik negyedévre vonatkozó gyorsjelentésében. Az egy részvényre jutó nyereség viszont több mint 2%-kal haladta meg az elemzői várakozásokat. A bank részvényei a nyitás előtti kereskedésben több mint 3%-os pluszban állnak.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az elemzők által várt 18,5 milliárd dollár helyett 18,4 milliárdos harmadik negyedéves bevételről adott számot a nagybank, ami kissé elmarad a konszenzusban szereplő értéktől, az egy évvel ezelőtti bevételt viszont 1,2%-kal haladja meg.

Az EPS-soron viszont túlteljesített a bank, a várt 1,69 dollár helyett 1,73 dollár lett az egy részvényre jutó nyereség, ami várakozást 2,1%-kal, az előző év azonos időszaki EPS-ét pedig közel 22%-kal haladja meg.

A vártnál kisebb bevétellel rukkolt elő a Citigroup, de a befektetők örülnek


A bank a harmadik negyedévre vonatkozó közleményében a fontosabb adatok:
  • A harmadik negyedévben a bank nettó eredménye 4,6 milliárd dollárt tett ki, ami éves összevetésben 12%-os növekedés. Ezt a bank az alacsonyabb társasági adóval és hitelköltségekkel magyarázza.
  • A bank működési költségei 10,3 milliárd dollárt tettek ki, ami 1%-os csökkenés egy év alatt.
  • A negyedév végén a bank által folyósított hitelek állománya 675 milliárd dollárt tett ki, ami 3%-os növekedés a bázishoz képest. A betétállomány pedig 4%-kal ezermilliárd dollárra bővült.
  • A Citigroup lakossági banki divíziója 8,7 milliárdos bevételt csinált a negyedévben, ami 2%-os növekedés. Ezt elsősorban a latin-amerikai üzletág jó teljesítménye alapozta meg.
  • A bank intézményi ügyfelekre fókuszáló divíziója 9,2 milliárdos bevételt hozott, ami viszont 2%-os csökkenés az előző év azonos időszakában mérthez képest.

A vártnál kisebb bevétellel rukkolt elő a Citigroup, de a befektetők örülnek


Michael Corbat bankvezér a társaság negyedéves számait értékelve elmondta, hogy a harmadik negyedéves bevétel csak visszafogott növekedést mutat az egy évvel ezelőtti számokhoz képest, de a hitel-és betétállomány már jelentősebb felfutást mutatott. A vezér beszélt arról is, hogy a bank részvényvisszavásárlások és osztalékfizetések keretében 6,4 milliárd dollárt juttatott a részvényeseknek az elmúlt negyedévben.

A nyitás előtti kereskedésben a bank részvényárfolyama több mint 3%-os erősödést mutat, a befektetők egyelőre úgy tűnik, pozitívan értékelik a harmadik negyedéves számokat.

A vártnál kisebb bevétellel rukkolt elő a Citigroup, de a befektetők örülnekElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium