Előfizetői tartalom

A Wells Fargo is felülmúlta a piaci várakozásokat

Portfolio
Az 1,09 dolláros elemzői várakozásnál magasabb, 1,20 dolláros egy részvényre jutó eredményt ért el az első negyedévben a Wells Fargo, így az elsőként jelentő JP Morgan után a második amerikai nagybank is jobban teljesített. A bank bevétele a várt 21,01 milliárd dollárnál szintén nagyobb, 21,61 milliárd dollár volt. A nyitás előtti kereskedésben 1,4%-os pozitív elmozdulást mutat az árfolyam.

Amerika egyik legnagyobb bankja ezzel az elemzői várakozásokat a bevétel szempontjából 3%-kal, a profit szempontjából 10%-kal múlta felül. Az egy évvel korábbihoz képest a bevételek ugyan némileg visszaestek, a nyereség viszont negyedével növekedett.A gyorsjelentésből több fontos részlet is kiderült: a bank nettó kamatbevételei 73 millió dollárral 12,3 milliárd dollárra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés