Aggódik a JP Morgan feje: veszélyesek lehetnek a magas kamatok

2018. október 12. 17:31    
nyomtatás
 
Aggódik a JP Morgan vezére, Jamie Dimon amiatt, hogy a geopolitikai csörte és az emelkedő kamatok miatt zátonyra futhat az Egyesült Államok gazdasági növekedése - írja a CNBC.


"A gazdaság nagyon erős és ez látszik a fizetéseken, a munkahelyteremtésen, a tőkeberuházásokon és a lakossági hitelállományon: több lábon áll és nem fog hirtelen romlani," mondta a vezérigazgató a pénzintézetének negyedéves eredményeinek ismertetése utáni sajtókonferencián. A JP Morgan számairól itt írtunk:
2018.10.12 12:53 Erős indítás a JP Morgantől

"Rámutattam korábban annak esélyeire, hogy a kamatok emelkedni fognak. Még mindig úgy gondolom. Szerintem magasabb kamatokat fogunk látni," fogalmazott Dimon.

A bankvezér szerint az emelkedő kamatok előbb-utóbb véget fognak vetni a lassan egy évtizedes növekedési ciklusnak, a benchmark kamatok akár 4%-os magasságba is emelkedhetnek. A 10 éves amerikai állampapírhozam jelenleg 3,152%.

"Ha a kamatok azért emelkednek, mert infláció van, ez nem jelent plusz pontot. Ez egy rossz dolog. Most még elmondhatjuk, hogy erős gazdaságunk van annak ellenére, hogy folyamatosan robbannak ki a tengeren túli geopolitikai problémák," mondta Dimon.

A geopolitikai problémák alatt a Kínával folyó kereskedelmi háborúra, a Brexitre, a jegybanki kötvényvásárlási programok leállítására és az olasz, török, latin-amerikai gazdasági kockázatokra gondolt - tisztázta.

Hozzátette: általában az emelkedő kamatok vezetik vakvágányra a gazdasági ciklusokat, nem pedig a geopolitikai kockázatok.

Címlapfotó: AFP / Scott Olson

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium