Előfizetői tartalom

Aktív marad idén az EIB és az EBRD

Portfolio
Fenntartja rekord szintű hitelezési volumenét az Európai Beruházási Bank a hitelszűke miatt nehéz helyzetbe került vállalatok és kormányok megsegítésére - nyilatkozta Philippe Maystadt, az intézmény elnöke. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banknál (EBRD) a tavalyi 50%-os növekedés után a finanszírozás további bővítését tervezik, és mintegy 300-400 millió eurót terveznek befektetni idén Magyarországon is.

EIB 2011-től az EIB reményei szerint a hitelezés fellendülésének köszönhetően lehetővé válik a volumenek csökkentése, addig azonban szükség van az EIB által közvetített forrásokra - derül ki az elnök Financial Times-nak adott interjújából. Bár a volumen csökkenésére tett utalás furcsa egy bankvezér szájából, Maystadt szerint ez már a helyzet enyhülésére utalna....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés