Előfizetői tartalom

Alaposan meglepte a piacot a Raiffeisen (2.)

Portfolio
A vártnál több mint harmadával magasabb, 357 millió eurós adózás utáni nyereséggel örvendeztette meg részvényeseit a második negyedévben a Raiffeisen Bank International. Az osztrák bankcsoport elsősorban azzal lepte meg az elemzőket, hogy nettó céltartalék-képzése lényegében nulla volt, valamint díj- és jutalékbevételei is szépen alakultak. A magyar leánybank 12 millió eurós profitot ért el, így idén már 26 millió eurónál, vagyis több mint 8 milliárd forintnál jár.

Az alábbi táblázatban összefoglaltuk, hogy teljesített a Raiffeisen Bank International a második negyedévben a várakozásokhoz képest. Elsősorban a hitelezési céltartalékok lényegében zéró szintje, másodsorban pedig a nettó díj- és jutalékbevételek 460 millió eurós értéke számít meglepetésnek. Összességében 35%-kal sikerült felülmúlni a nettó eredményben a Reuters...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés