Alaposan meglepte az elemzőket a Goldman Sachs

2018. április 17. 13:54    
nyomtatás
 
A Reuters konszenzusához képest 15, illetve 25 százalékkal lett magasabb a Goldman Sachs bevétele, illetve egy részvényre jutó eredménye az első negyedévben. A nyitás előtti kereskedésben 0,8%-kal emelkedik a társaság árfolyama.

Kereskedés Goldman Sachs-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!
2,83 milliárd dollár volt a Goldman Sachs nettó eredménye az év első 3 hónapjában, ami jelentős emelkedést jelent az egy évvel korábbihoz képest részben a társasági adó csökkenésének, részben pedig egyes piacok és ügyfélszegmensek megnövekedett aktivitásának köszönhetően.

Alaposan meglepte az elemzőket a Goldman Sachs


Persze továbbra is elsősorban a befektetési banki és kereskedési tevékenységek hozzák a legtöbb pénzt a banknak, és nem az újonnan indult lakossági hitelezés, vagy az erősödő vagyonkezelés és vállalati hitelezési üzletág. Összességében impresszív, 15,4%-os tőkearányos megtérülést ért el a bank (évesítve) az első negyedévben, ami lehetőséget ad arra, hogy 6,7%-kal, 80 centre emeljék a bank negyedéves osztalékát - közölték.

Alaposan meglepte az elemzőket a Goldman Sachs


A kereskedési tevékenységnek jót tett a dollár gyengülése és a részvénypiacok megingása, a megnövekedett volatilitás ugyanis nagyobb ügyfélaktivitást generált. Az egyes üzletágak közül
  • a befektetési bank divízió 1,79 milliárd dolláros,
  • a részvény divízió 2,31 milliárd dolláros,
  • a kötvény és deviza divízió 2,07 milliárd dolláros
bevételt ért el. A legnagyobb mértékben a részvénypiaci tevékenység múlta felül a piac várakozásait.

Alaposan meglepte az elemzőket a Goldman SachsElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium