Állami garanciával menekülhet meg a bajba jutott olasz bank

2019. január 9. 09:41    
nyomtatás
 
Állami garanciát kér a bajba jutott Banca Carige készülő kötvénykibocsátásához, amivel elkerülhető lehet, hogy teljes állami kimentésre szoruljon a tizedik legnagyobb olasz bank - számol be a hírről a Financial Times.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Hétfőn este az olasz kabinet hozzájárult ahhoz, hogy a bank jövőbeni kötvénykibocsátásához állami garanciát társítsanak. A Banca Carige mondhatni kis banknak számít 25 milliárd eurós eszközállományával, ugyanakkor jelentős lakossági betétállománnyal bír Genova környékén, ügyé ezért is kísérik fokozott figyelemmel a felügyeleti szervek.

Január elején az EKB három felügyeleti biztost rendelt ki a bankhoz, miután az igazgatótanács nagy része, köztük a vezérigazgató, távozott a pénzintézettől a menedzsmenten belüli nézeteltérések és a meghiúsult tőkeemelési tervek miatt.

2019.01.02 18:37 Átvette az EKB az olasz botránybank irányítását

Állami garanciával menekülhet meg a bajba jutott olasz bankElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium