Átkeresztelik a Takarékbankot, megvan az új név

2019. február 14. 11:20    
nyomtatás
 
Névváltoztatásról döntött rendkívüli közgyűlésén a Takarék Csoport központi bankja. Erre azért volt szükség, mert a csoport üzleti stratégiája alapján a jelenlegi takarékszövetkezetek és regionális bankok fokozatos egyesülésével 2020-ra egy országosan elérhető univerzális kereskedelmi bankot hoznak létre, amelynek Takarékbank lesz a neve. A központi bank ezért lemondott az eddig használt Takarékbank Zrt. elnevezésről és az MTB Zrt. nevet vette föl.

Hasonló témákról is szó lesz Hitelezés 2019 konferenciánkon, érdemes regisztrálni.A Takarék Csoport közleménye szerint
  • 2018. november 30-án elfogadott üzleti stratégiájának megfelelően a jelenlegi 12 takarékszövetkezet, 2 regionális bank, valamint a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. fokozatos egyesítésével 2020-ra végleges formát ölt a csoport új, univerzális kereskedelmi bankja.
  • Ennek egyik első lépéseként 2019. május 1-jén a Mohácsi Takarék Bank Zrt., a Pannon Takarék Bank Zrt. és a B3 TAKARÉK Szövetkezet egyesülésével lerakják az új, univerzális kereskedelmi bank alapjait, amely ezzel egyidejűleg átveszi a Takarék Csoport központi bankjának hitel- és betétállományait is.
  • Az elmúlt évtizedek legjelentősebb pénzpiaci megújulásának részeként a korábbi, több mint száz kis takarékból egyetlen bank jön létre Takarékbank néven, amely az ország legnagyobb fiókhálózatával rendelkezik majd.

A fenti terveknek megfelelően a csoport központi bankja, amely eddig Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Takarékbank Zrt.) néven működött, 2019. február 14-i, budapesti, rendkívüli közgyűlésén MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-re (MTB Zrt.) változtatta a nevét. A módosításra azért volt szükség, hogy a Takarékbank nevet a május 1-jével induló új, országos kereskedelmi bank használhassa.


A közgyűlés arról is döntött, hogy a központi bank teljes betét- és hitelállományát a Mohácsi Takarék Bank Zrt.-re ruházza át 2019. április 30-i fordulónappal, így az állomány - és ezzel az átruházásban érintett ügyfelek is - az újonnan létrejövő univerzális kereskedelmi bankhoz, új nevén Takarékbankhoz kerül.

Átkeresztelik a Takarékbankot, megvan az új név


Interjúnk Vida Józseffel, a Takarékbank elnök-vezérigazgatójával:
2019.01.29 10:10 Új magyar nagybank születik, íme a menetrend

Hasonló témákról is szó lesz Hitelezés 2019 konferenciánkon, érdemes regisztrálni.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium