Az adat az új olaj a Wall Streeten

2018. november 8. 11:18    
nyomtatás
 
Egyre több banki elemzés landol olvasatlanul a kukában, az ügyfeleket ugyanis egyre inkább az adatok, mintsem a körítés érdekli. A Wall Street-i bankok és elemzőcégek ezért egyre több olyan szolgáltatást nyújtanak, ahol az intézményi ügyfeleik az elemzések mögötti közvetlen adatbázishoz is hozzáférhetnek - számol be a hírről a The Wall Street Journal.


Egyre jobban csökken az elemzési üzletág fontossága, illetve az üzletág által generált bevétel a bankokon belül, az intézményi ügyfeleket ugyanis egyre kevésbé érdeklik az írásos elemzések. A Street Contxt felmérése szerint az elemzésekről szóló emaileknek mindössze 21%-át olvasták el az idei második negyedévben.

A UBS-nél nemrég külön üzletágba tették át az adatelemzői gárdát, az ügyfelek pedig a jövőben közvetlenül is hozzáférhetnek az elemzések mögötti adatállományhoz. Az HSBC-nél jelenleg 20 ezer vállalati gyorsjelentést figyelnek az elemzők szoftverek segítségével, most azon gondolkodnak, hogy lehetne továbbfejleszteni a szoftvert úgy, hogy fontos vállalati hírek esetén értesítést küldjön az ügyfeleknek.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Privát & prémium bankár
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium