Előfizetői tartalom

Az adat az új olaj a Wall Streeten

Portfolio
Egyre több banki elemzés landol olvasatlanul a kukában, az ügyfeleket ugyanis egyre inkább az adatok, mintsem a körítés érdekli. A Wall Street-i bankok és elemzőcégek ezért egyre több olyan szolgáltatást nyújtanak, ahol az intézményi ügyfeleik az elemzések mögötti közvetlen adatbázishoz is hozzáférhetnek - számol be a hírről a The Wall Street Journal.

Egyre jobban csökken az elemzési üzletág fontossága, illetve az üzletág által generált bevétel a bankokon belül, az intézményi ügyfeleket ugyanis egyre kevésbé érdeklik az írásos elemzések. A Street Contxt felmérése szerint az elemzésekről szóló emaileknek mindössze 21%-át olvasták el az idei második negyedévben. A UBS-nél nemrég külön üzletágba tették át...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés