Előfizetői tartalom

Az MNB kell hozzá, hogy észbe kapjanak a bankok

Portfolio
A hitelkereslet bővülésére, a vállalati kamatok további csökkenésére és a lakossági hitelfeltételek stagnálására számítanak a bankok a következő fél évben az MNB friss felmérése alapján. Ha nem lenne a nyáron induló "fogyasztóbarát lakáshitel" koncepció, a bankok tehát maguktól nem lazítanának. Ami pedig a ma közzétett hitelezési adatokat illeti, a lakosság esetében némi megtorpanás, a vállalati hitelezésben viszont rég látott bővülés látható.

Lakossági hitelek: fogyasztóbarát lakáshitelekre várvaAz MNB ma közzétett adatai alapján 89 milliárd forintnyi új háztartási hitelszerződést kötöttek a bankok áprilisban, ami közel 15%-os növekedést jelent egy év alatt.Az előző hónapokban nagyjából másfélszereződött a lakáshitelek kihelyezése az egy évvel korábbihoz képest, most azonban csak 4,7%-os növekedést mutatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés