Az UniCredit és az ING is érdeklődik a Commerzbank iránt

2019. május 15. 09:45    
nyomtatás
 
Miután a Deutsche Bankkal folytatott összeolvadási tárgyalások dugába dőltek, két komoly érdeklődő is megjelent a Commerzbanknál: az UniCredit és az ING is tanácsadókat fogadott a második legnagyobb német bank esetleges felvásárlásának megvizsgálására - számoltak be hírügynökségek.

Kereskedés Commerzbank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Reuters és a Bloomberg értesülése szerint a holland ING a Perella Weinberg Parterst, az olasz UniCredit pedig a JP Morgant bízta meg. Az olasz bankcsoport a korábbi német pénzügyminiszter-helyettest, Jörg Asmussent soraiban tudó Lazard Ltd.-vel is régi kapcsolatban áll.

Az érintettek nem kommentálták az értesülést, az UniCredit viszont közölte, hogy nincs a pletykákban szereplő lehetséges piaci akcióra aláírt megbízása, jelenlegi üzleti terve az organikus növekedésre fókuszál, új üzleti tervüket pedig december 3-án teszik közzé. A társaság nagy hangsúly fektet jelenleg önfinanszírozása erősítésére és olasz kötvénykitettségének mérséklésére.

Az ING és az UniCredit is jelentős német érdekeltséggel rendelkezik már most is, ezek számára különösen a Commerzbank erős német kis- és középvállalati ügyfélköre lehet érdekes, amely egyébként a német gazdaság gerincét jelenti.

Jean Pierre Mustier, az UniCredit vezérigazgatója az utóbbi napokban igyekezett hűteni a találgatásokat, mondván, túl sok akadályt lát az európai bankszektor konszolidációja előtt.

Az UniCredit és az ING is érdeklődik a Commerzbank irántElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium