Előfizetői tartalom

Az oroszok is nagyot bukhatnak Törökország vergődésén

Portfolio
Mintegy 28%-ot, vagyis közel 1 milliárd dollárt veszített értékéből a török Denizbank azóta, hogy Dubaj legnagyobb bankja, az Emirates NBD a közelmúltban adásvételi szerződést kötött róla az orosz Sberbankkal. A Bloomberg szerint elemzők úgy spekulálnak, hogy még újratárgyalhatják a tranzakciót, ami jókora bevételkiesést hozhat az oroszoknak.

Május 22-én egyeztek meg arról a Sberbankkal a dubajiak, hogy 14,6 milliárd líráért, vagyis közel 3,2 milliárd dollárért megvásárolják tőle a török nagybankot. Nemcsak értéktelenebb, jóval kockázatosabb is lett azóta új szerzeménye az Emirates NBD számára. A tranzakciót az eredeti tervek szerint az idei év későbbi részében zárják. Elemzők szerint azonban elképzelhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés