Előfizetői tartalom

Ázsiában terjeszkedne a CIB anyabankja

Portfolio
Privátbankot, alapkezelőt, de még biztosítót is felvásárolna az Intesa Sanpaolo a terjeszkedés érdekében. A nagyra törő terveket úgy tűnik, meg is engedheti magának a CIB anyabankja, tekintve, hogy főként a stressztesztek miatt képzett tőkepuffere jelenleg a 16 milliárd eurót is meghaladja. Az olasz bankóriás még az ázsiai terjeszkedéstől sem riadna vissza - számolt be a The Wall Street Journal.

Carlo Messina, az Intesa elnök-vezérigazgatója még pénteken nyilatkozott a bankcsoport felvásárlási szándékairól. A felvásárlásokra meg is lenne a bank pénzügyi kerete, mivel az őszi stressztesztekre jelentős mértékű tőkepuffert képzett a pénzintézet. Az EKB adatai alapján akkor az Intesa 11 milliárd euró értékű plusz tőkével rendelkezett, ami Messina szerint mára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés