Előfizetői tartalom

Balog Ádám: Mátyás király óta nem fordult elő ilyen

Portfolio
Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke legutóbb a Trianon előtti időkkel, Balog Ádám, az MKB vezérigazgatója most Mátyás király korszakával vont párhuzamot friss interjújában, szerinte ugyanis a magyar gazdaság mellett a politika is történelmi időket él. Az MKB 2023-ra 3000 milliárdos mérlegfőösszegű, tartósan 17% feletti tőkearányos megtérülésű, fenntarthatóan mintegy 50 milliárdos éves nyereséget termelő bank szeretne lenni, és ahogy már korábban jelezték, jövőre tőzsdére mennek.

Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója a friss Figyelőnek egyebek mellett az alábbiakról beszélt: száz éve nem volt "ilyen stabilitás, erő és lehetőség" a magyar gazdaságban, a hazai politika pedig Mátyás király óta nem gyakorolt ilyen mértékű hatást az európai politikára. Felépítették az MKB Bank digitális platformját, amely hosszú időre előre biztosítja az intézmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés