FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Bankbetétek: készülünk a következő válságra?

Az európai betétbiztosítási rendszer széttöredezett jelenleg is, minden egyes EU-s országnak saját betétbiztosítója van. Ugyanakkor nagy változások történtek a betétbiztosítás szabályozásában az elmúlt évtizedben, és az őszi német választások után ismét új helyzet állhat elő - véli a Betétbiztosítók Európai Fóruma (EFDI) elnöke, Thierry Dissaux. Bár a bankcsődök sokszor véletlenszerű időpontban történnek, a bankbetétek biztonságát javító szabályozási lépések és technikai fejlesztések egy következő válságra való felkészülésnek is tekinthetők.

Portfolio: Hogy látják európai szinten a magyar betétbiztosító, az OBA teljesítményét? Thierry Dissaux: Nagyszerű munkát végzett az elmúlt években. Nehéz, olykor rendszerszintű problémák mellett is óriási összegeket tudott mozgósítani a betétesek gyors kártalanítása érdekében. De ez csak a válasz egyik része: a Betétbiztosítók Európai Fóruma (EFDI) fontos feladatának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés