Előfizetői tartalom

Bankok egész sora tűnhet el a következő években

Portfolio
A régiós piac széttöredezettsége miatt nagyon nehéz sikeres régiós bankot működtetni a térségünkben. A régiós szinergiák kihasználásának még csak az elején vagyunk, a konszolidáció azonban várhatóan fokozódni fog - mondta előadásában a Portfolio Hitelezés 2019 konferenciáján Juhász László, a BCG senior partnere és ügyvezető igazgatója.

Juhász László az alábbiakról beszélt: Nagy a különbség a régiós országok között abban, melyik országban mekkora mértékű konszolidáció ment végbe az elmúlt években a bankszektorban. Az 5 legnagyobb bank együttes piaci részesedése Lengyelországban 7 százalékponttal öt év alatt 53%-ra nőtt, Magyarországon viszont 5 százalékponttal 48%-ra csökkent. Minden országban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés