Előfizetői tartalom

Bejelentette az MNB: külföldieknek adják el a MARK-ot

Portfolio
Mivel közel a felére csökkent a bankrendszer vállalati nem teljesítő hiteleinek aránya, és a fennmaradó állományt már a piac is képes kezelni, az MNB a MARK Zrt. piaci értékesítése mellett döntött. A kiírt pályázat során a szlovák APS Invesmentet válaszottták, rövid határidőn belül adásvételi szerződés megkötésére kerül sor - közölte a jegybank. A várható árat nem közölték. Tudomásunk szerint a MARK eddig egyáltalán nem várásolt követelést a bankoktól, de az eladás nem meglepetés: az MNB korábban már többször jelezte, hogy idővel a társaság privatizálása a célja.

Hitelezés 2017 A követelésvásárlói piac felpörgése is fontos téma lesz Hitelezés 2017 konferenciánkon, regisztráljon most! Információ és jelentkezés Az MNB 2014 novemberében alapította meg a Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő zártkörű részvénytársaságot (MARK Zrt.), hogy felgyorsítsa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés