Blockchainrendszert fejlesztenek a kínai bankok

2019. január 7. 08:42    
nyomtatás
 
Blockchain alapú platformot indít a kínai bankszövetség, a CBA. A rendszert elsősorban kereskedésfinanszírozási folyamatokban használják majd a hatékonyság javításának érdekében - írja a Coin Telegraph a CBA közleménye alapján.

Kereskedés HSBC-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A projekt hivatalos neve China Trade Finance Inter-bank Trading Blockchain Platform lesz (vagyis Kínai Kereskedésfinanszírozás Bankközi Kereskedési Blockchain Platform). A nagy kínai nevek mellett, mint a Bank of China vagy a Ping An, a brit-hongkongi HSBC is részt vesz majd a projektben. Az HSBC egyébként több hasonló blockchainrendszer fejlesztésén is dolgozik, a holland ING-vel karöltve már sikeresen teszteltek egy ilyet.

A bankközi projekt technikai támogatását kínai cégek biztosítják majd, többek közt olyan vállalatok, mint a PeerSafe, ami tagja a Hyperledger konzorciumnak is. A szponzorok közt megtalálható többek közt az ENSZ fejlesztési bankja is.

Működő prototípust várhatóan az idei évben dob majd piacra a bankszövetség.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium