Célzott bankadót vezetne be Svédország

2019. március 12. 08:18    
nyomtatás
 
Olyan bankadót vezetne be Svédország, amely egyes pénzintézeteket célzottan terhelne - írja a Bloomberg.


"Egy szűk adóalapot szeretnénk bevezetni, amely oda üt, ahova ütnie kell" - fogalmazott Magdalena Andersson, a skandináv ország pénzügyminisztere.

Svédország közben átfogó adóreformon dolgozik, bankjaik pedig a régió intézményeivel együtt sorra kerülnek bele a Danske Bankhoz kapcsolódó pénzmosási botrányba. Nemrég például a Swedbankról derült ki, hogy több milliárd dollárnyi gyanús eredetű pénzt kezelt:
2019.02.22 05:50 Dőlnek a dominók: sorra buknak el a nagyok Európa legnagyobb pénzmosási botrányában

Bár Andersson nem beszélt konkrétumokról, korábbi terveiben 4 milliárd korona bevételre akart szert tenni a pénzintézetek megadóztatásából. Ezek a tervek azért buktak eddig el, mert az EU versenyjogi szabályaiba ütköztek.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium