Előfizetői tartalom

CIB-vezér: az ingatlanhiteleknél alakulhat ki a legnagyobb veszély

Portfolio
Nagy kihívás a monetáris politika lazulása a bankok számára, a CIB ezt főleg a jutalékbevételek növelésével és a digitalizációval igyekszik kompenzálni - mondja Simák Pál elnök-vezérigazgató. A kamatszint majdani emelkedése kockázatokat rejt magában a hitelfelvevőknél, ráadásul a válságot követő évek részben túlzottan óvatos üzletpolitikáját néhány cég esetében mára túlzott hurráoptimizmus váltotta fel - figyelmeztet a bankvezér. A munkaerőhiánytól a tranzakciós illeték sorsáig sok mindenről szó esik interjúnkban.

Portfolio: Tovább lazult a hazai monetáris politika az elmúlt hetekben, mekkora kihívás ez a CIB és a bankszektor számára eredmény szempontból? Simák Pál: Jelentős kihívás, és az előrejelzéseink szerint ennek hatásával hosszabb távon kell számolnunk. A CIB-nél az elmúlt egy év alatt 25-30 bázisponttal szűkült a kamatmarzs, ami nem elhanyagolható mértékű nyomást gyakorol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés