Előfizetői tartalom

Csak úgy szórják a kínai hatóságok a bírságokat

Portfolio
Két kézzel szórja a bírságokat a kínai bankfelügyelet, mióta a szervezetnek új elnöke van. Guo Shuqing hivatali ideje alatt a CBIRC és elődszervezete, a CBRC összesen eddig 4 milliárd jüannyi bírságot szabott ki, míg a vezérváltás előtti 14 évben összesen 1 milliárd jüannyi büntetést kaptak a hatóságtól az ország pénzintézetei - írja a Bloomberg.

A UBS Evidence Lab alatt a Guo vezette hivatal havonta 110 bírságot helyez ki, míg vezetése előtt ez a szám alig 26 volt. A legtöbb bírságot a bankok nem meglepő módon a nem teljesítő hitelállományuk leplezése miatt kapják a Guo vezette intézménytől, ebből is látszik, hogy a CBIRC (most már) tényleg elkötelezett annak érdekében, hogy leszámoljon a kínai gazdaságot mérgező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés