Előfizetői tartalom

Csúnyán megbüntette az MNB a KDB-t

Portfolio
Az MNB ma közzétett határozatában összesen 29 millió forint bírság megfizetésére és a jogsértő állapot megszüntetésére kötelezte a KDB Bank Európa Zrt.-t - többek között - tőkeszámítási, számviteli, ügyletminősítési, fedezetértékelési, illetve az informatikai és belső szabályozási tevékenységét érintő egyes hiányosságok miatt.

Az MNB hivatalból indított átfogó ellenőrzési eljárás keretében vizsgálta a KDB tevékenységét. Ennek során a jegybank a 2013. december 31-től a vizsgálat lezárásáig terjedő időszakot tekintette át. A feltárt jogsértések ügyfél-érdeksérelmet nem okoztak, s nem hordoznak olyan kockázatokat, amelyek veszélyeztetnék a bank megbízható működését - közölte a felügyelet....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés