Előfizetői tartalom

Devizahiteles ügy, ingyenes készpénz, MNB-bírság: nem sok ez így együtt?

Díjmentessé tettek havi két készpénzfelvételt, a tranzakciós illeték áthárítása miatt MNB-bírságot kaptak a bankok, a devizahiteles ügyben pedig alkotmánybírósági ítélet született a közelmúltban. Unatkozni tehát nincs idejük a hazai bankok vezetőinek, a fejük azonban annál erősebben fájhat. Nagy Gyulát, az MKB lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettesét kérdeztük az említett események banki fogadtatásáról, várható következményeiről.

Portfolio.hu: Hogy fogadták a banknál az Alkotmánybíróság bejelentését: belenyúlhat a kormány a devizahitel-szerződésekbe? Nagy Gyula: Akárcsak a versenytársaink, mi is kiváró állásponton vagyunk, hiszen az Alkotmánybíróság az új kormány, illetve Országgyűlés kezébe helyezte a döntést. Megteremtette a lehetőséget, hogy mindegyik érintett fél számára elfogadható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés