Előfizetői tartalom

Döntött Kína: befagyasztják az észak-koreaiak számláit

Portfolio
Sajtóértesülések szerint Peking arra utasította a kínai állam tulajdonában lévő bankokat (vagyis az ország legnagyobb pénzintézeteit), hogy "függesszék fel" az észak-koreai állampolgárok számláit. A szigorú lépés szakértők szerint jelentősen megszorongatja majd a dzsucseista rezsimet és a két ország közti kereskedelmet, viszont kikerülhető - írja a South China Morning Post.

A japán Kyodo News Network értesülései szerint három nagy állami bank, a Bank of China, a China Construction Bank és az Agricultural Bank of China is felfüggesztette az észak-koreai tulajdonban lévő számlákkal való tranzaktálás lehetőségét Yanjiban, egy határ menti városban. Egyes fiókokban megtiltották azt is, hogy észak-koreai állampolgárok számlákat nyissanak. A KNN...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés