Előfizetői tartalom

Durván eladósodik a világ legöregebb bankja

Portfolio
A világ legrégebbi bankját részben az olasz állam menti meg, részben pedig meglévő junior kötvények részvénnyé alakításával javít a bank a tőkehelyzetén. Ezen felül a bank 15 milliárd eurónyi kötvénykibocsátásra készül jövőre, amelyből a bank likviditását biztosítják és a befektetői bizalmat állítanák helyre - írja a Reuters.

Egy nappal szenteste előtt vált hivatalossá, hogy az olasz állam menti meg a világ legöregebb bankját, a Monte dei Paschi di Siénát. A friss tőke nélkül nem lett volna képes megtisztítani mérlegét 28 milliárd eurónyi nem teljesítő hitelétől a bank. A 2011-es két bankmentő csomag után így ismét az olasz költségvetésből mentik meg a bankot, ezúttal az új európai bankmentési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés