Előfizetői tartalom

Egy évtizede nem látott nyereség az UniCreditnél

Portfolio
801 millió eurós adózott eredményről számolt be a negyedik negyedévre vonatkozóan az UniCredit Group, pedig az elemzők csak 523 millió euróra számítottak az olasz bankcsoporttól az év végére. 2017 egészét egy évtizede nem látott nyereséggel zárta a bank, a jó hírekre 2,7%-os pluszba lendült a társaság árfolyama az olasz tőzsdén. A magyar leánybank 165 millió eurós, vagyis közel 50 milliárd forintos nyereséget ért el, ami csak kissé marad el a 2016-os számtól.

A vártnál jobb eredmény a Reuters szerint a kamatbevételek és a díjbevételek robusztus növekedésének köszönhető.A 2016-os 11,8 milliárd eurós veszteség és az ezt kompenzáló év eleji 13 milliárd eurós tőkeemelés után 2017 egészében 3,7 milliárd eurós nyereséget ért el az UniCredit egyszeri tételek nélkül, és Jean Pierre Mustier vezérigazgató szerint az idei év még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés