Egy komplett banki rendszert cserélnek le júliusban blockchainnel

2018. június 13. 08:33    
nyomtatás
 
Blockchain alapú ügyfélazonosító rendszert vezet be dél-koreai bankok egy csoportja néhány héten belül - számol be a Coindesk.


A Korea Federation of Banks (KFB) nevű koreai bankszövetség júliusban mutatja majd be a BankSign névre hallgató azonosítási rendszert, melynek tesztelését idén áprilisban kezdték meg.

A rendszert a Nexledgerre építik, ez a Samsung egyik üzletágának saját fejlesztésű blockchain-platformja. A BankSignnal egy több évtizedek óta használt azonosítási rendszert cserélnek majd le, a fejlesztés azután indult meg, hogy a kormány eltörölte a szabályokat, melyek a régi rendszer használatát kötelezővé tették.

A KFB több tagja külön-külön is kísérletezik egyébként a technológiával: a Shinhan és a Woori bankok nemzetközi átutalási rendszereken dolgoznak, melyet üzleti ügyfeleknek tennének elérhetővé.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium