Előfizetői tartalom

Egyenesbe hozták a Takarékbank eladását

Portfolio
A Magyar Takarékbank Zrt. mai éves közgyűlésén a részvényesek elfogadták a Takarékbank 2013. évi beszámolóját. A jó eredmény és a több mint 23 százalékos mérlegfőösszeg-növekedés mögött a jelentősen bővülő üzleti aktivitás áll, amit jól tükröz a hitelállomány dinamikus növekedése. A részvényesek 73 százalékos támogatással, és 10 százalék tartózkodás mellett megszavazták a Takarékbank kötvénykibocsátását is, aminek célja, hogy érvényt szerezzen a Takarékbank állami tulajdonrészének értékesítéséről szóló kormányhatározat rendelkezéseinek, és az eredményesen lezárt pályázat nyertese hozzájuthasson a Magyar Fejlesztési Bankkal és a Magyar Postával megkötött adásvételi szerződés szerinti többségi tulajdonához - közölte a Takarékbank közleményben.

Vojnits Tamás, a Takarékbank elnöke panelbeszélgetőként vesz részt a Portfolio.hu Hitelezés 2014 konferenciáján. Regisztráljon Ön is! A bank mérlegfőösszege 2013-ban 481,3 milliárd Ft, adózás utáni eredménye 282 millió Ft volt. A tavalyi évben bevételei számottevően növekedtek, amelyek ellensúlyozták a szövetkezeti hitelintézeti szektor új struktúrájának kiépítésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés