Egyetlen ügyfélen vesztett 143 millió dollárt a nagybank

2018. január 12. 17:13    
nyomtatás
 
Nagy veszteséget okozott a dél-afrikai központú Steinhoff International globális bútorkereskedelmi holding csalási botránya a JP Morgan részvénycsapatának.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A tavalyi negyedik negyedévben egy marginhoz kötött hitelen vesztett 143 millió dollárt a JP Morgan, amit a könyvelési csalási botrányba keveredett Steinhoff Internationalön kellett elszámolni az éppen ma jelentő amerikai nagybanknak.

A Steinhoff december 5-én jelentette be, hogy könyvelési csalás miatt vizsgálat folyik ellene, erről bővebben itt írtunk:

2017.12.19 11:20 Történelmi csalási botrány robbant ki a Kika, az Extreme Digital és a Pepco tulajdonosánál

A JP Morgan szerint más bankoknál is lehetnek hasonló veszteségek a cég botránya miatt, bár azok valószínűsíthetően magasabb hitelezésre képzett tartalékkal oldják meg a hitel leírását, semmint olyan piaci veszteségként, mint azt a JP Morgan tette.

Egyetlen ügyfélen vesztett 143 millió dollárt a nagybank


(Bloomberg)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium