Egyházak "zaklatják" a német bankokat a pénzükkel

2018. augusztus 9. 09:16    
nyomtatás
 
Egyre több egyház keresi fel a német bankokat azzal a feladattal, hogy jövedelmező befektetésekbe fektessék a több száz milliárd euróra rúgó vagyonokat, egyesek még az illikvid befektetésektől sem riadnak vissza - számol be a hírről a Bloomberg.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A kötvénybefektetések ma már alig hoznak valamit, az egyházak így egyéb úton próbálnak érdemi hozamot elérni, miután a működés fenntartása mellett munkáltatóként is vannak kötelezettségeik, ilyen a munkavállalók nyugdíjának biztosítása. Igaz, hogy az egyházi adóból származó bevételek valamelyest nőttek az elmúlt években, de korántsem annyival, hogy ez ellensúlyozza a gyengülő gazdaság és a még mindig alacsony hozamkörnyezet negatívumait.

A befektetéseket illetően az egyházak a fenntartható megoldásokat keresik, de az ingatlan és a magántőke-befektetések is egyre népszerűbbek. A megkérdezett szakértők szerint az olyan illikvid befektetéseket, mint az infrastruktúra, csak a nagyobb egyházak keresik. A likvid eszközök között a részvények szerepe értékelődött még fel, a korábban még európai kitettség egyre inkább a globális részvényportfólió kiépítése felé tolódik el.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium