Egymilliárd dolláros tőkeemelés készül az UniCredit egyik leányánál

2018. január 12. 18:22    
nyomtatás
 
Az UniCredit és Koc Holding tulajdonában lévő török bank, a Yapi Kredi Bankasi egymilliárd dolláros tőkeemelésre készül, hogy javítsa tőkeszintjét - számol be a hírről ismeretlen forrásokra hivatkozva a Bloomberg.

Kereskedés Unicredit-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A nevük elhallgatását kérő források szerint a két nagytulajdonos 80%-ban járul majd hozzá a bank tőkeemeléséhez a török pénzintézetben lévő tulajdonosi arányuknak megfelelően, míg a fennmaradó összeget új részvények értékesítésével kívánják előteremteni.

A hírügynökség adatai szerint a bank Tier 1-es tőkemegfelelési mutatója szeptember végével 10,2%-ra esett, miközben a rivális Turkiye Is Bankasi és a Turkiye Garanti Bankasi 15,6, illetve 15%-os mutatóról számoltak be.

A Yapi Kredi eszközállománya alapján a hatodik legnagyobb banknak számít Törökországban, a pénzintézet vezetőségének mai tájékoztatása szerint azonban nem döntöttek semmilyen tőkeemelésről sem egyelőre.

Egymilliárd dolláros tőkeemelés készül az UniCredit egyik leányánálElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium