Előfizetői tartalom

Elképesztő fejlődés: már a testeddel is bankolhatsz

Egyre több pénzügyi intézmény dönt úgy, hogy kukázza a banki azonosításhoz használatos PIN-kódokat és az SMS-es megerősítést, és vált át inkább az ügyfél egyedi testi paramétereit vizsgáló biometrikus azonosítási rendszerre. Az ujjlenyomatok, arcképek, íriszek alapján ügyfél-azonosítást végző rendszerek persze nem jelentenek tökéletes védelmet; főleg a hackerek munkája jelent komoly veszélyt.

Felejtsd el a kódokat!A biometrikus azonosítás lényegében egy olyan rendszer, ami a hagyományos okiratokat kiegészítve, vagy akár teljesen mellőzve, testi paraméterek alapján képes felismerni és beazonosítani valakit, például egy banki ügyfelet. Az ilyen rendszerek elsősorban olyan, minden embernél egyedi paramétereket ismernek fel és párosítanak össze az adatbázisukban megtalálható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés